Over mij

Ik ben Theunus Herder en ben getrouwd met Marinka. We wonen in Purmerend en hebben 3 zonen en 2 kleinkinderen. 


Regelmatig spreek ik in diverse gemeentes met verschillende achtergronden en bij diverse doelgroepen en geef ik onderwijs. 

Lees hieronder mijn volledige verhaal wat alles behalve gewoontjes is...

Achtergrond

Ik ben geboren in de provincie Groningen. Op mijn 15e kwam ik al eerste van ons gezin tot bekering en heb ik mij laten dopen en mocht ik de doop van de Heilige Geest ontvangen. Zonder dat iemand mij had verteld over het verstaan van de stem van God sprak de Heilige Geest tegen mij. Later toen ik op de bijbelschool Vorming en actie zat hoorde ik over profetie, dat je ook een woord voor iemand anders kon hebben. Ook kreeg ik daar voor het eerst een profetie dat ik een profeet zou zijn. Ik moest dat toen letterlijk opzoeken in het woordenboek wat dat was en inhield.

Marinka en ik zijn ook een aantal jaren voorgangers geweest.

Apostolisch centrum By Design

De bediening staat onder de auspiciën van apostolisch centrum By Design Amsterdam www.by-design.eu die geleidt wordt door Dick en Arleen Westerhof. Wij zij deel van de gemeente Gods Embassy. Hier geef ik onderwijs bij het bevrijdingstraject, ben ik deel van de leiding van het profetische team, het bedieningen team en ben ik deel van Sound of the Spirit www.zamarmusiq.com


Stichting “Wings of Eagles”

Wij zijn bezig om een stichting op te richten met een bestuur. Onze visie is  o.a. profetische woorden onder de aandacht te brengen. Om over mensen, gemeentes, plaatsen, bedrijven en landen te profeteren. Om onderwijs te geven over o.a Gods stem te verstaan, de gaves van de Geest, vijfvoudige bediening en profetisch te leren bidden.


God als Vader

In 2022 heb ik een studie geschreven over ”God als Vader”. Dit was heel bijzonder omdat ik zelf geen relatie met mijn vader heb gehad. Aan het begin van elk onderwerp mocht ik een profetisch woord ontvangen. Deze studie van 4 avonden of 2 zaterdagen heb ik nu in meerdere gemeentes gehouden. Iedere keer was dat heel bijzonder en deed God een bijzonder werk bij de deelnemers. Ik geef niet alleen onderwijs maar bedien ook vaak met een team. 


Mantelzorger

Nu bijna 20 jaar geleden heeft mijn vrouw als gevolg van een medische fout een hersenbeschadiging opgelopen. Ze is van ver gekomen maar het gaat nu goed met haar. Desondanks heeft ze de nodige zorg nodig. Wij bidden voor haar volledige herstel. Bidt u mee?

Mijn motivatie

Jezus is mijn grootste passie,  de Heer heeft ons een prachtig gezin gegeven, dit is het meest kostbare. Naast het gezin is de gemeente van Christus een passie, hier brand ik voor. Het is de reden dat ik elke dag weer doe wat ik doe.

Iedereen heeft z'n eigen verhaal. En mijn verhaal tot nu toe was alles behalve gewoontjes! Ik ben de nodige struikelblokken tegengekomen, zeker toen ik net begon. Maar er was altijd één constante factor: mijn enorme drive om beter te worden in mijn vak en een expert te worden in mijn branche. Ik ben mijn passie om nieuwe dingen te leren nooit kwijtgeraakt. Zelfs nu leer ik van elke nieuwe uitdaging weer iets nieuws. Vandaag de dag is het mijn missie om nog meer mensen zoals jij de basis te leggen voor blijvend succes.

Theunus kwam vrij van longaandoeningen: “De arts erkende dat het bijzonder was”

Dick van Bos, 19.01.2023

In 2004 ben ik ziek geworden ik kreeg hartritmestoringen en werd in het ziekenhuis opgenomen. Ondanks dat door medicatie deze storingen onder controle werden gehouden, ging het toch regelmatig mis. Toen ik opnieuw in het ziekenhuis terechtkwam bleek ik ook een drie dubbele longaandoening te hebben: astma, sarcoïdose, en mijn linker middenrif was verlamd”, vertelt Theunus Herder uit Purmerend.

Daarnaast had hij veel pijn door zijn hele lichaam waarvan de artsen niet wisten waardoor het kwam. Later bleek door een onderzoek in het AMC in Amsterdam dat hij een zenuwaandoening had die deze pijnen veroorzaakten. “Ik moest veel medicatie gebruiken en werd afgekeurd van mijn werk. Drie jaar geleden ging ik naar een dienst met Martin Koornstra en ontving ik genezing van al mijn longaandoeningen.


Ik moest twee week later naar de longarts die foto’s had genomen en tot zijn verbazing duidelijk zag dat deze ziektes en verlamming er geweest waren maar dat ze nu weg waren en mijn middenrif het weer deed. Ik vroeg hem nog hoe dit mogelijk was, daar had hij geen verklaring voor. Nou, ik wel natuurlijk.


Ondanks deze genezing bleef de zenuwpijn wat mij beperkte in mijn lopen. Ook daar mocht ik genezing van ontvangen al was dit niet in een keer maar een proces. Sinds een jaar geleden gebruik ik totaal geen medicatie meer, en ben ik zins twee jaar weer aan het spreken en kan steeds meer dingen weer doen.”

Link originele bericht: revive.nl