Overdenking " de kromme boom"

De kromme boom
 
Ik liep in het park vlak bij mijn huis. Daar zag ik een boom die krom aan de kant van het water staat.
De boom hangt over het water. Je hebt het idee dat hij zo in het water kan vallen als hij nog meer naar voren zou buigen. Toch is deze boom juist erg sterk. Zijn wortels hebben zich diep in de grond gevormd om zo te kunnen blijven staan. De kans is dan ook erg groot dat als er een storm komt juist deze boom blijft  terwijl een rechte boom met minder diepe wortels een grotere kans loopt bij een zware storm om te vallen.
 
Zo kan het ook in ons leven zijn. Juist de bomen die diep geworteld zijn hebben een grotere kans in moeilijke tijden te blijven staan. Juist de moeilijke tijden in je leven zorgen ervoor dat je sterker wordt.
Juist in momenten dat je God nodig hebt ervaar je dat Hij er ook daad werkelijk  voor je is.
Juist als je denkt dat je nu echt aan de grens van je kunnen bent gekomen,ervaar je dat Hij je nooit in het ravijn zal laten vallen. Juist in momenten van verdriet mag je Zijn troost ervaren.
 
De moeilijke tijden in ons leven maken juist dat we een boom worden die sterke wortels heeft.
Zorgen ervoor dat ons geloof diep geworteld wordt omdat we juist dan ervaren dat God er voor ons is.
 
Door deze ervaringen weet je dat als je weer iets tegen komt in je leven waar je de vorige keer door heen bent gekomen, dat er toen een uitweg kwam en dat je daar ook nu weer op kunt vertrouwen.
 
Juist de beproevingen voorkomen dat bij een storm je omvalt maar juist blijft staan.
Misschien niet als de boom waarvan je zou denken dat hij zou blijven staan. Maar juist de boom die daar mooi over het water hangt en anders is dan de andere bomen blijkt sterker te zijn. Gevormd en ervaren in hoe om te gaan met de moeilijke dingen in het leven.
 
Vaak komen de mensen die de diepe ervaringen van het leven niet hebben meemaakt met de makkelijke antwoorden. Ze zijn niet in staat mee te voelen met wat iemand meemaakt en zeggen dan in hun onwetendheid de standaard antwoorden. Maar deze boom geeft misschien helemaal geen antwoord maar  laat door zijn leven zien dat ook al hangt de boom scheef over het water de stormen van het leven doorstaan kunnen worden. Juist deze boom  getuigt dat hij niet is omgevallen ook al nam de druk nog zo toe.
 
Daarom een boom geplant aan waterstromen is een boom die diep geworteld is.
Die ervaren heeft dat wat het leven ook nog geeft God er altijd zal zijn.
Dat als jij het toestaat Hij je zal vormen en zal maken dat je wortels sterk zijn,
zodat je niet omvalt als er een storm komt.
 
   myShepherd Theunus Herder Jan. 2012
Date / Time
 
Hoofd menu
· Links
· HOME
» Preken
» blog
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven en een email ontvangen zodra er wijzigingen zijn in de website?

Meld u HIER aan en laat uw email achter.
herder
Film Menu