jij Bent !

Jij Bent
 
Er is geen vader die kan zijn voor jou wat Ik voor je ben.
Ik verlaat jou niet en zal er altijd voor je zijn.
Weet dat Ik jou veiligheid kan bieden zoals niemand die jou kan geven.
Jij bent Mijn kind, Mijn liefde voor jou kan Ik bijna niet omschrijven.
Er zou geen papier genoeg zijn om het te vatten in woorden.
 
Ik wil je zo graag  Mijn armen om je heen slaan, mag Ik dat doen?
Zou jij je kunnen overgeven aan Mijn liefde? toe maar, kom maar bij Mij.
Weet je wel dat je zo kostbaar voor Mij bent, zo kostbaar dat je het niet in waarde kan berekenen.
 
Luister! hoor je de wind, voel je haar als je buiten loopt? zoals de wind ben Ik om je heen overal en altijd.
Zie je die prachtige gekleurde bloemen? zo kleurrijk ben jij, alle kleuren zie Ik in jou leven terug.
Voel je de warmte van de zon? die warmte is er altijd bij Mij als je dicht bij Mij komt.
Zie je de rivier in beweging? zo verlang Ik te bewegen in jou.
Dat je nooit meer dorst zult hebben, altijd kunt  zwemmen in de rivier van heiligheid.
De rivier die alle vuil van je afwast, en je schoon spoelt van wat aan jou is gaan kleven.
Spring maar in die rivier, je zult niet verdrinken,maar meegevoerd worden in haar stroom. De rivier die je   telkens weer schoonwast van de dingen van alle dag.
 
Maar je ook reinigt van dat waar jij je nog zo schuldig over voelt.
Waarom Mijn schat, je bent vergeven ook van de dingen waarvan jij je zelf maar moeilijk kunt vergeven. Toen het licht ging schijnen in je hart en je zag jezelf in de spiegel, "wat heb ik gedaan?" wie ben ik eigenlijk?" Kijk niet in jou spiegel Mijn kind, maar draai je  om en kijk in Mijn spiegel die Ik heb opgehangen voor jou. Wat zie je? nog steeds die kapotte kleren? het vuil op je gezicht?  Je ziet Jezus in de spiegel met open armen die zegt:" stap maar door die spiegel heen, weg van de spiegel van hoe jij je zelf ziet in de spiegel van Mijn zicht op jou, zoals Ik naar je kijk." Mijn kind schoongewassen, met nieuwe kleren, een lach op je gezicht, je hart dat schoon is en weer kan leven en lief hebben, die kan ontvangen omdat de muren om je hart afgebroken zijn.
 
Ik zie in jou Mijn zoon, Mijn dochter, jij mag wonen in Mijn huis voor jou, zitten aan Mijn tafel die voor jou gedekt is. Mijn huis van verlangen je alles te geven, dat wat van Mij is dat is er voor jou.
Een verlangen dat jij je thuis zult voelen en je zelf bij Mij durft te zijn.
Niet een huis waar je te gast bent maar jou huis, voor jou gemaakt, waar je kunt zijn om te rusten, om lol te maken, te luisteren, te praten over wat je bezig houd.
Mijn vaderschap voor jou is gekomen uit een diepe verlangen naar jou Mijn kind.
Een diep verlangen om bij jou te zijn, te wandelen en te luisteren naar alles wat jij te zeggen hebt. Om voor jou te zijn zoals een moeder is voor haar kind. Die verzorgt en haar kind om haar heen laat spelen, geeft wat er nodig is. De moeder die het huis maakt tot een thuis, met bloemen op de tafel, haar aanwezigheid. Wanneer het kind valt tilt ze het op en troost het. Ze leert het kind de dingen van het leven.
Ik wil je vertellen over wat voor je ligt! Een open deur naar het hemelse waar alles volmaakt is, geen pijn meer, geen gebrokenheid. Ik wil je laten zien de gouden straten, het hemelse licht dat iedereen beschijnt.
De natuur in al haar pracht. Daarom als je dag gekomen is om het aardse te verlaten en je hier mag binnen wandelen, wees dan niet bevreesd. Het is een voor uizicht naar dat waar je in je hart zo naar verlangt, dat je Mij zien kunt, Mij kunt aanraken, dat alles wat nu nog voor je verborgen is, zichtbaar zal worden.
De dag dat jij je geliefden weer terug zult zien. Dat zal een dag van grote vreugde zijn, niet van angst, maar een dag waar Ik je voor bedoeld heb te leven bij Mij.
 
Die pijn die Ik voel in jou leven. Ik wil je wonden genezen, Mijn handen erop leggen.
Die afwijzing, dat grote verdriet, die diepe eenzaamheid. Mag Ik je ervan herstellen? je afwijzing veranderen in een diepe aanvaarding  er te mogen zijn. Je verdriet is ook Mijn verdriet het doet Mij pijn je te zien huilen als er een zwaard  door je hart gaat. Je verdriet van onmacht het lijden te zien maar niet te weten wat je moet doen. Die tranen van teleurstelling over je zelf of de mensen om je heen.
Al die tranen heb Ik op gevangen in een schaal, en zodra ze in die schaal komen zullen ze veranderen in parels. Parels waar jij recht mee zal worden gedaan. troost, troost, troost Ik wil dat jij je niet langer eenzaam voelt, geen moment heb Ik je alleen gelaten. De eenzaamheid is niet voor jou bedoeld.
Durf eruit te stappen, om je weer te geven aan de anderen, wetend dat je dat  ook weer pijn zal gaan doen, maar Mijn genezende olie is genoeg om elke wond die er ontstaat te genezen zodat je weer door kunt  gaan.
 
Diep van binnen zit daar het kleine kind in jou. Dat kind dat nog zit in de hoek van de kamer met je knieën naar je toegetrokken. Het kind dat kind wil zijn maar tegengehouden wordt dat te zijn.
Ook al heb je hele fijne ouders, toch kan dat kind in jou daar verwond in de hoek zitten.
Het is tijd om dat kind te laten opstaan in jou. Dat het kind de stof van de kleren klopt, de tranen droogt en naar buiten gaat in de vrijheid van Mijn wind. Daar waar het kind in jou zich slachtoffer voelt, wordt het tijd dat van je af te schudden. Het kind in jou dat misbruikt is wat je leven op slot heeft gezet.
Wil jij de sleutel hebben om je leven weer te openen om gelukkig te kunnen zijn?
De sleutel van vergeving die Ik je wil geven, Ik weet dat jij het zelf niet kunt, maar wil je de sleutel ontvangen en in het slot doen en draaien zodat je bevrijdt wordt van de kettingen van misbruik.
Dat je vrij komt van de woede daarover van wat van je gestolen is? Bevrijdt van dat jij je zo moeilijk opnieuw kunt geven. Draai de sleutel maar om Mijn dochter Mijn zoon , toe maar het zal goed komen, geloof me maar. Gooi de kettingen maar van je af, om ze nooit meer met je mee te hoeven dragen.
 
Ga maar staan en kom maar in Mijn armen zodat Ik je kan troosten, Ik hou van jou, Ik hou van jou, kom laten we hier weg gaan en dit achter ons laten, wandelen naar een hoop volle toekomst die Ik voor je heb Waar de kettingen van het verleden jou niet meer belemmeren zullen. Vreugde olie in plaats van rouw, hoor je de muziek van een feest om je vrijheid te vieren. Lachende mensen die zo om je geven en je pijn soms gezien hebben en je zo graag hadden willen helpen. Maar jij kwam pas vrij toen je de sleutel van vergeving van Mij aan nam en zelf het slot opende,en de kettingen van je afwierp.
Dans een vreugde dans, lach om het leven dat je toe lacht, heb lief, geniet want je bent bevrijd uit de kerkers van je pijn. Laat dat kind in jou volwassen worden zodat je niet langer zo kwetsbaar hoeft te zijn.
Niet afhankelijk van wat anderen van je zeggen, wetend dat jij bent wie je bent en dat mag zijn zoals Ik je geschapen heb. Dat kind in jou kan volwassen worden als je Mij toelaat tot de kern te komen van je pijn, waardoor dat kind er nog steeds is. Soms zijn er heel wat obstakels die je bewust of onbewust voor dat verwonde kind hebt neergelegd opdat het maar niet gevonden wordt.
 
Maar bij Mij ben je veilig, als Ik je genees dan laat Ik geen littekens achter. Mijn verdoving tegen de pijn is Mijn liefde voor jou, Mijn verzorging die Ik je wil geven is Mijn liefde voor jou, Mijn genezende kracht om je wond te sluiten is Mijn onvoorwaardelijke, totale liefde voor jou. Maar jij moet mij toelaten, dat kan alleen jij doen. Alleen jij kunt je hand uitstrekken zodat Ik het kan vast grijpen om je overeind te helpen.
 
Jij bent Mijn kind.    
Date / Time
 
Hoofd menu
· Links
· HOME
» Preken
» blog
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven en een email ontvangen zodra er wijzigingen zijn in de website?

Meld u HIER aan en laat uw email achter.
herder
Film Menu