Hoe kijk je naar je omstandigheden?

kijk je naar je omstandigheden?
 
Hoe kan jij je verheugen in Mij als je omstandigheden moeilijk zijn?
De kunst zit in het kijken, waar heb jij je ogen op gericht? Als jij je ogen richt op Mij en dan leert kijken vanuit Mijn gezichtpunt op je omstandigheden, zul je merken dat ondanks dat die er voor het oog nog niet veranderd zijn, dat je door de manier waarop je er vanuit Mij naar kijkt, jij je omstandigheden beter aan kunt. Je ziet dan van boven er na en kijkt er niet tegenaan als een muur die in de weg staat, en het jou onmogelijk maakt verder te kijken dan wat er zich voor de muur afspeelt. Als je leert kijken vanuit Mijn gezichtspunt zie je ook voorbij de muur. Wat belangrijker is je ziet Mij, en je mag rust vinden in Mij. Je wordt herinnerd aan het feit dat Ik veel groter ben dan welke omstandigheden dan ook. Dat Ik je de kracht kan geven om door een nat geregend veld te moeten trekken met takken op de weg. Kracht om te kunnen door trekken om in die omstandigheid je te blijven verblijden in Mij. Om net als Paulus te gaan zingen in de gevangenis terwijl zijn voeten geboeid waren en zijn rug stukgeslagen. Daarom wil Ik je  bemoedigen om anders te leren kijken. Anders naar Mij, anders naar je zelf, naar de mensen om je heen,  en anders naar je omstandigheden.
 
Kijken naar Mij.
 
Als je anders naar Mij leert kijken en leert dat je soms door je omstandigheden heen wordt geleid, en Ik je kracht in de omstandigheden wil geven, dan raak je niet meer verward dat het leven soms dalen kent. Je leert er op vertrouwen dat Ik er altijd voor je ben, en elke omstandigheid kan laten mee werken ten goede voor jou. Je leert ervaren dat hoe moeilijk het misschien nu is, er altijd weer een ander moment komt.  Ik kan dingen ook zo voor je oplossen, dat is wat Ik ook doe in een wonder voor jou. Zoals Ik Paulus uit de gevangenis bevrijde. Maar er waren ook momenten in zijn leven dat hij in de gevangenis moest blijven. Hij kreeg  in die omstandigheid de kracht om staande te blijven en een getuige te zijn van Mij. Welke van de twee situaties ook de realiteit is, je mag je richten op Mij. Je mag leren kijken van Mijn gezichtspunt over de situatie waar je nu in bent.
 
Kijken naar je zelf.
 
Het leren kijken naar Mij en vanuit Mij, geeft je ook een andere zicht op hoe jij kijkt naar jezelf. Hoe kijk Ik naar je? Ik kijk naar je als Mijn kind die Ik onvoorwaardelijk lief heb. Die Ik genade op genade wil geven. Ik wil jou vormen en leren wie Ik ben, en wie jij mag wezen. Dat de omstandigheden niet meer bepalen hoe jij naar Mij kijkt, en hoe je naar jezelf kijkt in de omstandigheden.  Kijk je naar jezelf als iemand die de omstandigheden draagt op zijn of haar rug, of als iemand die leert te wandelen op het water?. Die niet in zijn of haar omstandigheid verdrinkt. Die ervaren mag dat als je net als Petrus toch in het water terecht bent gekomen daar de hand van Jezus is, die je nooit zal laten verdrinken in je omstandigheden. Je niet boven vermogen verzoeken zal.
 
Kijken naar de ander.
 
Door te kijken vanuit Mij leer je ook anders te kijken naar de mensen om je heen. Mensen die je omstandigheden kunnen beïnvloeden, door wat ze zeggen of doen. Je leert de kracht kennen die Ik je wil geven om te vergeven, de kracht te zegenen en je niet uit het veld te laten brengen door hen. Dit heeft te maken met hoe je kijkt naar Mij, hoe je vanuit Mij kijk naar jezelf en van daaruit naar de ander. Als je weet wie je bent in Mij en weet dat Ik je niet veroordeeld, dan mag je ook weten dat elk oordeel die de ander over jou uitspreekt onrechtvaardig is. Jij bent Mijn kind, jij mag zijn wie je bent, en zo ook kijken naar jezelf, omdat je mag ervaren dat Ik je bemin. Dat Ik dus ook van je naast hou, ook al heeft hij of zij jou wat aangedaan. Ik probeer een weg te vinden hem of haar te verbinden met Mij, en waar het kan ook weer met jou.
 
Kortom als jij je omstandigheden wilt laten veranderen, begin dan met de manier waarop je er naar kijkt. Leer naar Mij te kijken, en vanuit Mij zicht te krijgen op je leven.
 
 
 
 myShepherd Theunus Herder dec. 2011        
Date / Time
 
Hoofd menu
· Links
· HOME
» Preken
» blog
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven en een email ontvangen zodra er wijzigingen zijn in de website?

Meld u HIER aan en laat uw email achter.
herder
Film Menu